Thursday, 6 December 2012

Tutorial : Cbox Mine version

Assalamualaikum :D|Salam sejahtera



  Hi korang! harini nak ajjar korang cara letak cbox berbackground. BTW, dia ada dua cara tau. Okey. Yang first macam ni :

>> pergi kat html/java script bg template designer dan template bg blogskin
>> Copy kod ni ;
<div style="background:url(URL BACKGROUND); background-repeat:no-repeat; background-position:center;"><center>YOUR CBOX CODE</center></div>
>> preview dan save.

Cara kedua macam ni :


>> pergi kat html/java script bg template designer dan template bg blogskin
>> Copy kod ni ;
<div style="background:url(Your BC); background-repeat:repeat; background-position:center;"><center>YOUR CBOX CODE</center></div>
>> Preview dan save.

 Okey dah :D.. Background nye pepandai lah korang carik. LOL ;P. Btw, kod yang first tu macam gammbar kat atas. Kod yang kedua tu dia REPEAT BACKGROUND. Maksudnya macam background tu berdouble lebih kkurang gitu lah. Hadifah pon tk reti nak terangkan. Mwaahaha. Okey. Dah bye. Assalamualaikum :D


Credit tuto : Adilla Shahirah

No comments: